8 juni 2020

Uj, Uj, Vojne, Vojne...Rapport från källaren...

Jag började i källaren med att rensa krukor i den svarta skänken och det gick ju bra, sedan fick jag smått panik över resten. Inte mycket kvar i jämförelse med tidigare, men lägger man ihop allt blir det ju ändå en hel del. Dessutom har själva förrådet alltmer liksom flutit ut i rummet jämte så att vi faktiskt nu har två förråd med saker istället för som tänkt, ett. 

Jag möts åter igen av insikten om att vi trots ihärdigt rensande fortfarande har kvar alldeles för mycket saker 'på lager'. Saker som helt enkelt inte är i bruk. Det är även en salig blandning på dessa; saker som ska sparas, saker som potentiellt kan komma att säljas, saker som ska skänkas och på det diverse övriga saker såsom     t ex julsaker. Jag behöver verkligen skapa ordning och få struktur på det här nu. 

Komma hem

Min strategi lyder enligt följande; 
Endast ha kvar de saker i förrådet som jag med 100% säkerhet vet ska sparas tillsammans med crosstrainer, pressbänk, hantlar osv. Det är dessa och endast dessa saker som ska förvaras i vårt förråd och hemmagym. Samma princip gäller naturligtvis även övriga delar av källaren. 

Möbler och prylar som potentiellt kan komma att säljas kan istället flyttas ut i uthuset. Där kan de stå tills vi tar beslut om dem i samband med den sista inlämningen till auktion under hösten eller senare under tidig vinter, men med säkerhet innan årets slut. Bestämmer vi oss däremot för att spara något eller några av dessa objekt, måste det också finnas en bestämd plats för dem i huset. De kommer alltså inte ställas tillbaka i förrådet igen.

I källaren förvaras även en del hobbyprojekt i form av möbler som ska slipas och målas och göras om. Jag är kreativt lagd och det här har blivit mitt sätt att få utlopp för det. Även dessa möbler kan dock flyttas ut i uthuset istället, det är ändå där jag kommer att hålla till när jag väl får tid över att fixa med dem. 

Detta betyder vidare att följande skulle kunna rensas bort från förrådet;

  • Antika stolar 2 st (hobby)
  • Litet pelarbord (hobby)
  • Svart skänk (sälj)
  • Regissörsstolar 2 st (sälj)
  • Stor korg (sälj)

Kvar i förrådet blir därmed följande;

  • Crosstrainer, pressbänk och övriga tillbehör hemmagym
  • Kamferkista
  • Extra stolar matbord
  • Fladdermusfåtöljer 
  • Klädbetjänter 
  • Tavlor     
  • Hattaskar, resväska
  • Lampor
  • Krukor och vaser
  • Julsaker

Istället för den svarta skänken skulle nu så äntligen också den vackra kamferkistan kunna tas i bruk. Den har stått på vänt i rummet jämte förrådet länge, länge. I den är tanken att förvara dels det som idag förvaras i den svarta skänken såsom krukor och vaser, men också det mesta av julsakerna.


Vidare har jag en resväska i läder och två hattaskar i förrådet som jag tycker mycket om. Staplar man dem på varandra blir de till ett fint blickfång. Jag hoppas de kan komma till användning i vardagsrummet när vi är klara med golvbytet där under hösten. Fladdermusfåtöljerna har jag också en plan för, men det får vänta lite och klädbetjänterna får allt fortsätta bo i förrådet på obestämd tid. 

Vårt ägande av diverse lampor behöver även det ses över. Förmodligen blir det så att jag försöker rensa bort någon av lamporna och en av dem(rislampan) tror jag allt skulle passa bra i bokhyllan i arbetsrummet. Vår Tizio som också den står i förrådet sedan en tid är en keeper och kommer flyttas tillbaka in i vardagsrummet när vi är klara där. Vi har även ett påbörjat men ej avslutat lampprojekt och vad kan väl vara ett mer ypperligt tillfälle än nu att göra klart det? Tavlor skrev jag lite om här.

Målet är som ni vet att reducera ner antalet prylar i förrådet till ett minimum. Allra helst skulle jag bara vilja ha förvaring av lite krukor, vaser och julsaker tillsammans med några extra stolar och med det halvera listan ovan. Det är en dröm och jag tror att den drömmen är inom räckhåll. Det jag behöver göra för att nå dit är att verkligen gå in för att använda det som finns i våra ägor- kontra- släppa taget och rensa bort. Det är enda sättet. 

Med undantag för soffbordet(som jag tror står bäst där det redan står, dvs i rummet jämte tillsammans med resterande delar av järnsängen) är målet också att allt blir samlat i ett och samma utrymme och inte som nu med saker och möbler utspridda på flera håll, i flera rum.

Det finns lite att bita i och innan vi kan flytta ut större objekt såsom den svarta skänken till uthuset behövs där göras en ordentlig städning. Håller min planering kommer det avsättas tid för uthuset här nu under Juni månad. 

//Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar