2 maj 2017

Inspirerande TED TALK & Min största utmaning hittills....

Åh, denna TED talks- video är bara så inspirerande, gripande och helt fantastiskt bra. Luta dig tillbaka en stund & lyssna noga på vad Kim Coupounas har att säga om The Joy Of Less...Och nu över till min största utmaning hittills när det kommer till att rensa och leva enklare. Jag har alldeles nyligen nämligen tilldelat mig själv en ny rensautmaning som kort och gott går ut på att jag/vi ska försöka göra av med 1000 saker från vårt hem. Jag vet inte ens om det finns 1000 saker som vi är villiga att göra oss av med, men jag känner mig peppad att i alla fall göra ett tappert försök.

Jag har tjuvstartat lite och ett 50- tal saker finns redan ute till försäljning på Tradera och under gårdagen rensade jag bort ett 10- tal DVD- filmer, redan där står räknaren på 60 någonting. Det ska nog gå bra det här...

Är ni fler som vågar anta utmaningen:-)?


//Tina


6 kommentarer:

 1. Hej!
  Ojoj låter tufft men kanske inte är så dumt om man har massa saker. Du är så duktig på rensa så du klara det säkert. Lycka till.
  Ha en fin kväll.
  Kram Helene

  SvaraRadera
 2. Tack Helene! Känns som en stor utmaning då jag redan rensat mycket i vårt hem. Blir väldigt intressant att se om vi kan klara det:-).
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jaa.. .1000 saker kommer jag nog inte upp i (längre) men får se hur mycket jag kan plocka bort från garage och förråd? Hejar på Dig!!!! kram *piah*

  SvaraRadera
 4. Hej fina Tina,
  Har rensat en del idag, men har inte räknat.
  Men jag tror faktiskt att det blir MYCKET mer än man kan tro många gånger... Ska åka med de där påsarna till Röda Korset i veckan, sen har jag en del lådor i garaget som ska med till loppisen nästa söndag.
  Det jag inte säljer då åker jag iväg med diiiirekt.
  Sen måste jag fortsätta rensa, en bit i taget. Men det tar väääääldigt mycket av min energi i anspråk. Jag vet att du vet precis vad jag menar...
  Just nu somnar jag nästan så fort jag sätter mig ner... För den här helgen har jag verkligen slagit ner på tempot, som varit alldeles för högt för mig ett tag.
  Min man har varit borta en del den här våren, och det är helt ok för mig. Men just nu när vi har det lite upp-och-ner kostar det ju så klart på, även för honom.
  Sen är det ju roligt för honom, den här veckan är han i Minneapolis på konferens.

  Tack för att du delade videon, den var verkligen väldigt tänkvärd.
  Jag tycker själv att jag har ändrat mitt tankesätt och tänker till innan jag klickar på köp numer.
  Har snarare en "lista" på saker som vi behöver och köper inget utanför den, försöker ska jag säga igen.
  Å då köper jag saker som jag VET att jag INTE tröttnar på, mer varaktiga saker.

  Sen vill jag tacka dig för din ödmjukhet och din värme som du alltid ger.
  Det betyder oerhört mycket.
  Hoppas du haft en riktigt fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste Anna för att du tittar in och Tack för dina fina ord, oerhört rart och detsamma känner ju jag om dig:-). Ta nu väl hand om dig så hörs vi snart igen.
   Många kramar<3, Tina

   Radera