16 jan. 2017

Sovrummet & Det stora garderobsprojektet...

Sponsrat inlägg


Hej fina läsare. Kikar in för att ge er en liten uppdatering om hur det går med vår sovrumsrenovering som jag nämnde för er i slutet på förra året. Det är nu 8 veckor sedan vi tömde ut och påbörjade det ganska omfattande arbetet med att först riva ner, dra om el, isolera och slutligen sätta gips på både väggar och i tak. Mest är det min kära sambo som legat i men jag har varit med på ett hörn jag med och det är verkligen så himla kul att få chans att hugga i och se det växa fram. 

Komma hem

Kvar återstår det som ska bli den nya garderoben. Planen är att vi ska använda den tidigare vindsgarderoben/kattvinden som vi öppnat upp till ovan och på så vis skapa en stor gemensam walk in closet eller step in closet är kanske mer korrekt att kalla den:-). Jag tänker mig i alla fall att jag ska kunna stå där inne i garderoben och klä mig. Blir skönt att slippa rulla ner varje gång som jag fått göra hittills, då vi har ett stort fönster med insyn från grannen. 

Sambon och numera även jag har ju relativt sparsamt med kläder, så garderoben kommer också den att inredas väldigt enkelt i äkta simple living anda med varsin klädstång, hyllplan och så en gemensam enhet med lådor. Nästa gång jag är på IKEA skall jag ta mig en närmre titt på serien NORDLI som finns i lite olika utföranden och som jag tror skulle kunna bli bra.

Det positiva med den nya garderoben är både att vi får vi mer yta men också att vi nu slipper något som bygger ut i rummet som kan ge 'shar chi' som man brukar tala om inom Feng shui. Ett utskjutande hörn från en garderob kan nämligen rikta ogynnsam vass energi mot sängen om den/de står placerade på ett sådant sätt och det vill man försöka undvika. Går det att bygga in garderoben i väggen är ju det det bästa, annars kan man använda sig av t ex en stor växt, lampa eller en möbel som växlar av det vassa hörnet.

Komma hem

Till dig som skall till och fixa där hemma vill jag tipsa om företaget Engelbert Strauss, specialiserade inom området renovering och DIY, och som erbjuder ett komplett sortiment av skor, kläder, arbetsskydd, verktyg och tillbehör. I Engelbert Strauss webbutik klickar du enkelt hem det du behöver för att komma igång med ditt projekt såsom t ex penslar, rollers, tejp, spikplugg, skruvar, hörsel- och andningsskydd, handskar osv.


Tack för att du tog dig tid att läsa. Så ses vi snart igen!


//Tina


6 kommentarer:

 1. Heeeej Tina!
  Spännande med ert sovrumsprojekt!
  Skrev svar till dig hos mig, men skriver det här med.. Är med ganska mätt på renovering just nu. Vill liksom bli klar och ha underhåll kvar, men det är en BRA bit kvar tills dess... Så bästa är väl att låta bli ett tag kanske, samtidigt som det är enerverande att saker inte känns bra... Typ så är väl status just nu. Men det går la över;)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Åh så roligt med inlägg igen :) saknar din blogg, så inspirerande på alla sätt och vis! Jag älskar att rensa och man får liksom en skjuts när man läser dina inlägg, på just att rensa liksom ;) Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad spännande med renoveringsobjekt, kommer bli jättebra med wic. Vi ska snart påbörja projekt renovering av hela vår stuga, undrar hur lång tid det kommer att ta... Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Tack för fin återkoppling Anna, Lena & Suss. Så glad jag blir att ni kikar in:-)!
  Kram på Er <3

  SvaraRadera
 5. Hej! Tack för fint inlägg. Hur lång tid tog det att göra garderobsprojektet (utan sovrumsarbetet inräknat)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thomas och Välkommen hit!
   Åh, jag minns inte hur lång tid det tog men när väl gjort öppningen gick det relativt smidigt. Vi satte panel på väggarna och la nytt golv och gipsade endast i själva öppningen. Panelen gick snabbt att sätta, så kan verkligen rekommendera det alternativet till gipsning som förmodligen hade varit mer tidskrävande. Panel finns i många olika utföranden.
   Färdigt resultat finns att se i inlägget här;
   http://komma-hem.blogspot.com/2017/11/minimalistisk-inredd-step-in-closet.html

   Radera