24 juli 2020

Sommardekor i verandan...

Hoppas ni har det bra där ute i sommaren? Här är allt bara bra men jag känner mig aningen ostrukturerad och tycker inte jag får någonting vettigt gjort trots att vi mest bara varit hemma. Sambon har dock legat i med diverse projekt. 

Knäppte snabbt en bild i verandan som även den fått lite mer av en sommardekor. Använde mig av lyktan som egentligen var tänkt till allrummet på ovanvåningen men som inte gjorde sig där och kompletterande med en korg i sjögräs. 

I ett av fönstren står även snäckdekorationen med fjädrar och i fönsterkarmen några vackra stenar från förra sommarens äventyr.

Komma hem

Lyktan har försetts med sand från finaste sandstranden. Där var dock packat med folk och inga som helst avstånd vilket var mycket förvånande. Det blev ett kort stopp, samlade in ett par nävar sand och drog snabbt hem igen. 

På semestern har det även hunnits med en tur till Danmark. Ingen sommar utan Danmark som jag brukar säga och som Blekingebor har vi haft möjlighet att åka över även i år. Det krävdes dock både pass och utdrag ur folkbokföringsregistret och varje bil blev noggrant kontrollerad innan påsläppning på bron. 

Komma hem

Vi gjorde i år en lite annorlunda tripp än vanligt och undvek både restauranger och andra samlingar och lade rutten en bit längre söderut än vi tidigare varit, till Maribo och Knuthenborg Safaripark ca 1,5h bilfärd från Köpenhamn. Väl där inne kör man runt med egen bil på hela området och vi fick chans att se både elefanter, giraffer, noshörningar, kameler, tigrar, zebror, vargar, gnu, bufflar, älg mm. Kan verkligen rekommendera detta ställe som var välskött med väl omhändertagna djur med stora ytor att röra sitt fritt på. En jättemysig dag där.

Det var mycket folk när vi var där en vardag så se till att ha gott om tid om ni ska göra ett besök. Väl inne på området kör man naturligtvis sakta, sakta och det kan även bli många stopp när djuren bestämt sig för att dra hela flocken över vägstråken. Här är det självklart djuren som bestämmer. Räkna också med långa köer in till attraktioner såsom vargar och tigrar där man har strikta säkerhetsrutiner och där bilarna släpps in och ut i stängda passager för att djuren inte ska kunna ta sig ut på omkringliggande områden.

Komma hem

Mina favoriter i parken var tveklöst mötet med elefanterna där vi steg ur bilen för att komma ännu lite närmre. Och så då girafferna. Vilket fantastiskt djur. Fanns både stora och små varianter. Båda arterna så otroligt söta och väldigt, väldigt fredliga. 

Elefanterna var också mycket sociala och ville gärna stå nära stängslet där vi människor stod och tittade förundrat på dem. Det var som om de visste att vi var nyfikna på dem. Typiska jordelement omgivna av ett stort lugn. 


//Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar