26 juni 2019

Roadtrip Danmark...

Ingen sommar utan Danmark brukar jag säga och igår styrde vi åter kosan mot vårt underbara grannland. Till Danmark åker vi varje sommar på upptäcktsfärd minst en gång, men oftast fler och vi har många fina minnen och upplevelser därifrån. Älskar att köra över bron och när land nås igen är det som om kroppen per automatik går in i ett avspänt semestermood. 

Under gårdagen besöktes Skovtårnet i Haslev, Stevns Klint alldeles intill havet i Store Heddinge och så den mysiga kuststaden Køge på väg hem.


Komma hem

Söker man motion och rörelse, är intresserad av nyskapade arkitektur och inte har någon rädsla för höjder kan jag verkligen rekommendera ett besök till Skovtårnet

Stevns Klint visade sig vara en helt ljuvlig plats som vi kommer att besöka igen. En riktig pärla alldeles vid havet med en känsla av medelhavet och Toscana. Längtar redan dit igen. 

Och så då mysiga Køge som påminner om Helsingör men med mindre folk utan trängsel. Pittoreska färgglada hus, småbutiker och mysiga gränder. Precis vid torget finner man den Italienska restaurangen Vivaldi som jag verkligen kan rekommendera. Parma- pizzan är förmodligen den godaste jag någonsin avnjutit och burgaren var också den helt superb. En Tuborg Classic till det och man är liksom i hamn. 


Komma hem

Idag är vi hemma igen och fixar med huset och tar hand om tvätten. Det blir en sen frukost på verandan för att sedan mest bara ta dagen som den kommer varvat med diverse sysslor. Det är onekligen kontrasterna som gör det.

Hoppas ni har det fint där ute i den härliga sommaren!


//Tina

2 kommentarer:

  1. Jaaaa, Danmark är verkligen såååå vackert <3
    Vilken fin film du har gjort!
    Varm kram Anna

    SvaraRadera