22 sep. 2019

Återbruk och värmande inslag från naturen...

Med hösten kom så längtan efter att värma till det i vårt annars lite kala och avskalade sovrum. Och då jag i största möjliga mån vill undvika att köpa nytt fick det den här gången lösas på annat sätt. Det föll till slut på ett mycket välbeprövat koncept inom både DIY och inredningskretsar, nämligen den klassiska klädstången gjord av en trädgren. Helt gratis från skogen.

Komma hem

Upphängd i transparent fiskelina i ett par krokar i taket svävar grenen fritt utan några störande inslag och kavajen hänger just nu på hedersplats. Att använda sina favoriter från den egna garderoben och byta ut när man känner är ett enkelt sätt att skapa ett intressant blickfång istället för annan dekoration. 
Till Jul blir den även fin att komplettera med en ljusslinga.

I det högra hörnet ses ett annat DIY i sovrummet som vi fixat med. Vår tidigare taklampa har gjorts om till golvlampa. Sambon hjälpte mig byta till annan sladd som för övrigt kom från en bordslampa som slog i golvet och gick sönder. Nu har det mörka hörnet åter fått ny energi och i taket behövs inte längre någon lampa. Golvlampan går att dimma och även välja varmt/kallt ljus på. Vi använder sedan tidigare TRÅDFRI från IKEA som styrs med en trådlös fjärrkontroll och det fungerar utmärkt.

Det enda vi åkte på att köpa för dessa två projekt var krokarna i taket till grenen.

Det här är ett nytt sätt för mig att tänka. Tidigare hade jag gått och köpt någon tavla eller annan dekoration och en golvlampa utan någon större eftertanke. Desto mer tillfredsställande dock att istället vara kreativ, utmana sig själv och börja tänka i andra banor, hitta nya användningsområden för saker man redan har och dessutom till en extra bonus av i stort sett ingen kostnad alls.
  
//Tina  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar