2 dec. 2015

Vilket element tillhör du..?

Sedan jag börjat studera läran om Feng shui har jag förstått att vi har en dominerande representation av metallelementet i vårt hem. Det är också nu det börjar bli riktigt intressant. Det visar sig nämligen att jag är en kvinna med typiska metallelements-kvaliteter;
Som exempel kan ges stor dos ordning, fokus, koncentration och struktur. Det negativa kan å andra sidan ge sig uttryck i brist på spontanitet, ovilja till förändring och svårigheter med avsked.

Vårt hem är genomgående vitt med tydliga inslag av grått och metall.

Jag känner igen mig precis och det mest spännande av allt är att detta ger sig så tydliga uttryck i mitt hem, i hur jag väljer att inreda men likaså i vilka färger jag gärna väljer att klä mig(mycket vitt och grått i garderoben. Insidan speglar utsidan som man brukar säga och jag har genom detta lärt känna mig själv lite mer:-). 

Läs gärna mer om de fem elementen i 'Enkla Feng shui- skolan'.


//Tina


5 kommentarer:

 1. Skulle tro att jag med faller in mycket här...
  Ja du Tina, varför är det så?
  Jag önskar att det ibland fanns quickfixes o enkla lösningar.
  Men det är ju bara man själv som kan göra något åt situationen.
  Förutom vissa sker som ögon som svullnar o dotterns tand som är sprucken... Ja, du vet precis va jag menar det vet jag.
  Eller när någon ber en om något i den situationen... Då är det som att man bara vill ställa sig upp o skrika rakt ut hur det känns där inne.
  Hoppas du får en fin dag och att du kommer på banan mer.
  Imorgon åker min syster o jag till Sth för att hälsa på lillebror o hans sambo. så ska vi på ett event på lördag med:)
  Ska bli så härligt!!
  Ta hand om dig och ha en fin onsdag!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 2. Feng shui är väldigt intressant! Vi har också mkt metall hemma i vår lägenhet men också vatten. Hur är man som vatten? För jag känner inte igen mig så mkt i metallen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Emely!

   Som du säkert redan läst i Enkla Feng shui-skolan så representeras vattenelementet av mörka färger(svart, marinblå, grafitgrå) tillsammans med glas, vatten, kristall och speglar och det är förmodligen det du ser likheter med i ditt eget hem tillsammans med inslag av metallelementet.

   En person med vattenelementets kvaliteter är ofta flexibel, lugn, stilla, har god självkänsla, är inte sällan karriärinriktad och har ofta framgång i affärer. Ett vattenelement i obalans kan dock ge sig uttryck i rädsla, osäkerhet, ostruktur och passivitet.

   Vidare är Jord det element som hjälper till att dämpa vatten om du känner att det finns ett överslag. Metall däremot förstärker vatten.

   Kram på dig:-)!

   Radera
 3. Jag känner igen mig mer i vatten! Ändå sedan vi flyttade in i vår lägenhet (ca 2 år sedan) har jag känt just osäkerhet och ostruktur som säkert har lett till den passivitet jag upplever hos mig. Det är någonting jag normalt inte känner igen hos mig själv. Vi har stora fönster som vetter ut mot havet, mkt glas och reflekterande ytor. Som du skriver förstärks det av säkert av all metall (vitt, vitt,vitt). Jag får försöka ta in mer jord i lägenheten :) tack för att du tog dig tid att svara. Ha en fortsatt fin kväll! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Emely!
   Mycket intressant! Utifrån det du upplever stämmer vattenelementet in precis. Feng shui är ju väldigt intressant att läsa men blir ännu mer intressant när man väl upplever dess verkningar.
   Vidare tror jag att mer representation från Jord- elementet kan hjälpa dig att känna ökad trygghet. Det kan till en början kännas lite olustigt att introducera ett nytt element i sitt hem. Jag håller själv just nu på att balansera all metall med inslag från eldelementet. Det började lite trevande med en röd blomma och sen bara satte det fart, det kändes så rätt och jag märkte nästan omedelbart en förändring!
   Lycka till och tack för att du delade med dig!
   Kram

   Radera