2 dec. 2021

Den första snön...

Jag känner mig helt färdig nu med min digitala detox och ägnar delar av dagen åt att få ihop ett inlägg till er här på bloggen. Det går lite trögt och kanske är det så att jag blivit lite rostig på vägen:)...

För ett par dagar sedan kom den första snön. Vi är ju inte precis bortskämda med ett vitt vinterlandskap här nere i de södra delarna, men i år har vi verkligen fått precis det. 

Det har snöat i dagarna två och mer är tydligen på väg in. Snön ger en extra mysig stämning till adventsbelysningen och de juliga inslagen i övrigt. 

Komma hem

I år har jag känt en stor glädje i att återse Svenljunga ljusstaken. Den har kommit att bli en riktig favorit. Vill minnas att jag föregående år ville ha färre, men i år kände jag mig istället glad över de enheter som fortfarande fanns kvar och att de i alla fall ännu inte var mindre än tre till antalet. 

Svenljungan hamnade i vardagsrummet. Tidigare har den förgyllt vårt allrum på övervåningen, men där hamnade i år istället ljusringen som är den absolut äldsta av de tre med sina snart 20 år på nacken. I köket en stjärna.

Komma hem

Det har känts så mysigt att tända adventsbelysningen en stund på morgonen i mörkret som nu verkligen är ett faktum. Vi har många korta dagar och långa kvällar/nätter framför oss och det blir inte många knop gjorda under varken eftermiddag eller kväll här känner jag. 

Vi skulle behöva göra klart golvlisten(skruva och spackla), men mest cocoonar vi istället i vardagsrummet med musik eller streamar något intressant på tv:n. Igår blev det Jul med Ernst och det var så klart lika stämningsfullt som alltid.

Vidare är December utöver cocooning också en månad jag gärna vill ägna tid åt reflektion och eftertanke. Det känns viktigt att liksom få tid att summera det gångna året, men också att blicka framåt mot det nya med mer uppdaterade och färska mål och önskningar på listan. 

Det är något väldigt speciellt med ett nytt år. Ett blankt blad. Ett nytt kapitel. Och en ny start. Något att verkligen se fram emot, men självklart också njuta hela vägen fram av alla ljuvliga juliga dofter, av ljus, musik, mat och bara ännu mera mys.

//Tina


2 kommentarer:

  1. Det var en stilig ljusstake! Den passar fint i det fönstret! Vi har fått upp våra ljusstakar också, vi köpte likadana till åtta stycken fönster för några år sedan och de har hållit sig. Det är så mysigt när lamporna kommer fram och lyser upp i mörkret.
    Så skönt med en period med cocooning! Jag har försökt att inte boka in för mycket nu i december för jag vill bara slappna av och njuta. I helgen som gick var vi en tur till Oslo och det blev en mycket fin upplevelse. Snö och julmarknad och jag kände verkligen julstämningen. Här längst ner i Skåne har vi tyvärr inte fått en endaste flinga ännu!
    Stor kram och cocoona på! / Eva Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, mysigt med tur till Oslo och Julmarknad. Här i Blekinge har vi fortsatt vitt landskap. Verkligen ovanligt att det ligger kvar så länge. Det är fint och juligt men också rätt bökigt med skottning och halka. Aldrig är man nöjd:) ha ha. Men får jättegärna vara snö över Jul och Nyår när man kan stanna inne och mysa. Hoppas ni får lite snö till dess.
      Kram på Dig!

      Radera