13 nov. 2017

Minimalistisk inredd Step in closet...

Tack och lov är tiden förbi då garderoben var fylld till bredden med kläder, omöjlig att överblicka och utan någon större vetskap om vad som egentligen fanns i den. Jag har kommit lång nu känner jag- Ge mig en klädstång, ett hyllplan och ett par byrålådor och jag är i hamn.

Min garderob består idag av 33 delar inklusive ytterkläder, skor, smycken och accessoarer enligt Project 333. Mer om detta i tidigare inlägg här, här och här.
Det är en stor befrielse. Jag vet precis vad som finns i min garderob och även om det med jämna mellanrum krävs lite planering och ansträngning att få den att fungera skulle jag idag inte kunna tänka mig att ha det på något annat vis.


Med vår sovrumsrenovering följde också ett tämligen omfattande garderobsprojekt här. Bakom sovrumsväggen fanns en outnyttjad vindsgarderob/kattvind och det är alltså den vi har valt att öppna upp och förvandla till en step in closet. Med det erhölls också ett betydligt mer luftigt och rymligt sovrum och vi kunde äntligen göra oss av med de stora utskjutande garderobsklossarna.

Vidare var jag redan från början inställd på att att hålla ner förvaringen i garderoben till ett minimum. Att garderoben är utan dörrar med full insyn gör det dessutom extra viktigt att hålla det enkelt för att kvarhålla en känsla av harmoni.

På vardera sida är vår step in closet inredd med klädstång, hyllplan och i mitten en gemensam byrå(samtliga från IKEA). På stången hänger det mesta av våra vardags- och festkläder och i byrån förvaras alltifrån underkläder och hemmamysplagg till träningskläder och sovplagg. En av lådorna vardera används även till 'pågående kläder' så att inget behöver ligga framme.

Ytterkläder och skor(med undantag för mina pumps) förvaras inte i vår step in closet utan i i ett klädskåp i tvättstugan. Övriga kläder(säsongsplagg) som inte är i bruk just nu förvaras i en byrå i vår hall på övervåningen. Min sambo som har en mer minimalistisk garderob än mig förvarar alla sina plagg i vår step in closet. Jag känner ett visst hopp om att komma dit en dag jag med:).//Tina


3 kommentarer:

  1. Hej Tina! Otroligt att Du kommit till 333. Härligt! Själv kämpar jag på med att sålla bland kläderna,delvis så är det min jobbgarderob på förskolan. Har tex. allt för många scarfsar...dags att RENSA!!! ;) kram *piah*

    SvaraRadera
  2. Tack Piah & Fröken Minimalist:)
    Kram på er!

    SvaraRadera