16 nov. 2017

2 sätt att rensa...

Kort kan man sammanfatta att det finns 2 sätt att rensa och förenkla i sitt hem;

 1. Den enkla vägen- Skänk bort sådant som kan vara till nytta och glädje för någon annan. 
 2. Den svåra vägen- Sälj sådant som kan vara till nytta och glädje för någon annan. 


Valet är fritt. Personligen har jag valt den svåra vägen. Häri ligger det naturligtvis en ekonomisk aspekt. För oss har det varit ett välkommet tillskott vid renovering och övriga husprojekt. Men det tar tid och arbete att sälja sina prylar vidare och oftast också till en liten summa jämfört med vad allt kostat där och då.

Bortser man från den ekonomiska aspekten blir valet enkelt. Att donera och skänka bort sina prylar är ju en väldigt positiv handling i sig. Rent tidsmässigt skulle man dessutom bli klar på mycket kortare tid. Jag tänker mig att jag förmodligen skulle hunnit lika långt på ett halvår som jag gjort hittills på dryga 2,5 år om jag valt det första alternativet.

Ikväll lägger jag likväl ut 17 nya annonser på Tradera, allt är förberett och endast ett klick bort. Men det har sammanlagt tagit mig timmar att fotografera, samla data, skriva text, ordna emballage, mäta och väga. Det får en onekligen att fundera. 


//Tina


4 kommentarer:

 1. Trevligt när man får grejer sålda, men så länge de försvinner från ens hem känns det bra för mig!

  SvaraRadera
 2. Det som jag rensat ut har jag i första hand skänkt till närmaste släkten/vänner/grannar och sedan till återbruk,insamlingar mm.
  Har inte 'orkat' med säljprocessen helt enkelt. kram *piah*

  SvaraRadera
 3. Jag orkar inte säljprocessen, tycker det är jobbigt bara att rensa och tycker det viktiga är att sakerna lämnar hemmet, så känns det bra också att skänka till välgörande ändamål.
  Kram Monika

  SvaraRadera
 4. Vi har också rensat ut vårt hem. Sålt jättemycket men sen på slutet blev jag så trött och funderar nu på att bara donera det som är kvar :) men samtidigt som du skriver så kan ju försäljning ge en välkommen slant tillbaka.

  SvaraRadera