25 okt. 2017

The Minimalists- En stor inspiration...

Joshua Fields Millburn och Ryan Nicodemus är min absolut största källa till inspiration inom området för minimalism och simple living. Jag kom först i kontakt med dem via deras blogg och blev senare riktigt biten efter deras TED Talk som jag delat på bloggen i ett tidigare inlägg här.

Åren har gått och jag har alltsedan fortsatt följa dem via sociala medier och hittills läst en av deras tre böcker; All that remains. Varje vecka lyssnar jag numer även på deras inspirerande podcast; The Minimalists


Joshua och Ryan´s bakgrund och livsöden är gripande och jag kan inte få nog av deras livsvisdom. De här två grabbarna hade verkligen allt det som vi förväntas sträva efter i livet. Båda har gjort strålande karriär inom företagsvärlden, haft välbetalda jobb och all 'materiell lycka' man kan tänkas önska sig. 

Men det skulle visa sig att allt de kämpat för i slutändan inte skulle bringa dem den tillfredsställelse i livet som de förväntat sig. I själva verket skulle det visa sig att allt överflöd av pengar och materiella ting enbart skulle göra dem olyckliga, deprimerade och med ett gapande tomrum inombords.

En viktig sak jag ofta hör dem nämna för sin publik är även att resan mot ett enklare liv inte nödvändigtvis är enkel; Simple ain´t  easy. Bakom ligger hårt arbete och det går inte att vända runt på hela sitt liv i en handvändning. Det tar tid, kraft och energi. 

Innan jag avslutar vill jag passa på att tipsa er om Joshua och Ryan´s dokumentärfilm; Minimalism- A documentary about the important things. Netflix har b la tagit in den. Jag såg precis om dokumentären härom dagen och den är verkligen helt fantastiskt bra!//Tina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar