24 mars 2017

Längtan efter något nytt...

Rensar och rensar för att förenkla i vårt hem men drabbas i perioder ändå av köplust och längtan efter något nytt, förändring, något att se fram emot men också själva sökandet, jakten och planerandet efter det där 'nya'. En illusion jag spräckt hål på för länge sedan men kan ändå hamna där i tron om att det skulle göra mig lyckligare. Vet ju att så inte alls är fallet. Varför kan man inte bara vara nöjd liksom?

Den spirituella ledaren Adayshanti sammanfattar det hela så här;

'When we make a purchse and/or get what we want, we are temporarily happy and fulfilled. But the reason for happiness is not because we got what we wanted, but because for a brief period of time, we stopped wanting, and thus we experience peace and happiness.'


Nästa vecka är jag (förhoppningsvis) tillbaka med en ny rensarutmaning. Håller på med det sista i arbetsrummet här nu och ser verkligen fram emot att få sätta tänderna i nästa rensning!//Tina2 kommentarer:

 1. Hej vackra Tina <3
  Å du vännen, det känns verkligen igen så otroligt mycket... För här rensas ju med bort en hel drös med saker, men samtidigt finns en längtan efter nytt... men ja, vissa saker är faktiskt nödvändiga då vi saknar belysning helt i våra sovrum. Dessutom har jag sålt Tyras överkast så hon behöver nytt.. MEN skillnaden nu är att jag låter det ta tid och köper inget i panik. Har bestämt mig för att vi VERKLIGEN ska ha de lamporna som jag tittat på i en evighet istället för något substitut.

  Hur är det med dig?
  Här är det som du förstått lite upp och ner. Det är väldigt mycket med allt just nu, men vi vet ju att vi gör det för att få ett enklare liv. Samtidigt vill vi inte stressa fram det för mycket.
  Men det tar en hel del energi.
  Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling och även lite tvätt.
  Ta hand om dig!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, finaste Anna!
   Jag kikar in lite senare och skriver några rader hos dig.
   Kram<3

   Radera