14 sep. 2016

Organisering & minimalism i kylskåpet- Så här blev det...

Varje dag vill jag påminnas om den där enkelheten som jag önskar uppnå i mitt hem och mitt liv och vad kan väl vara ett bättre ställe än i kylen där man kikar in flera gånger per dag:-)? 
Projekt kylskåp är äntligen klart. Målet var att skapa bättre ordning och få till ett enklare mer minimalistiskt intryck. 


De flesta förpackningar har bytts ut mot annan mer enhetlig förvaring i glas, porslin och plast.
Äggen i en skål istället för den ordinarie(oftast färgglada) förpackningen och i den vita byttan längst bak får ett paket smör precis plats(IKEA TILLSLUTA). I burkarna med trälock från GRANIT förvaras b la creme fraiche. Dessa är i porslin och locket har en packning så det sluter tätt.


Mjölken förvaras i 1 L glasflaskor och de tidigare påläggslådorna har ersatts med nya lite större lådor med lock för ett lugnare intryck. Även dessa kommer från IKEA och är egentligen kontorsförvaring(KUGGIS) men fungerar lika bra i kylskåpet. De tål dock inte maskindisk som deras övriga förvaring i plast. 


I dörren på kylskåpet har jag rensat upp och slängt en del som använts under grillsäsongen. Olja och ketchup i glasflaskor och soja, fond och tacosåser i lite mindre flaskor med skruvkork liksom senap i en burk med lock. Dessa kom tyvärr ej med på bild.


Känslan när man kikar in i kylskåpet är nu en helt annan, det känns fräschare, speglar mer enkelhet än tidigare och inbjuder faktiskt också till mer hälsosamma val.

:-)


//Tina

4 kommentarer:

 1. Love it!!!!!
  Vi köper numera färsk mjölk i glasflaska som vi fyller på i den lokala ica-butiken.
  Känns väldigt miljömedvetet och rätt!
  Själv kan jag inte dricka den, då den inte är laktosfri. Men å andra sidan dricker jag ju inte direkt mjölk ;-) I örvrigt kör vi lkatosfritt och det funkar ju för alla.
  Mjölken känns jättebra att ge dottern som växer så det knakar:)
  Har en del lådor, men de från Granit var ju jättefina. Ska jag nog allt härma efter :)
  Ha en bra dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade det Anna!!
   De där burkarna med trälock från GRANIT är verkligen favoriter.
   Kikar in till dig lite senare:-)
   Kram

   Radera
 2. Vilket dröm kylskåp.....ska börja med små förändringar...måste ju få med andra hälften på "tåget"...Kramar Lena i Färjestaden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena- Roligt att du blev inspirerad:-)!!
   Kram

   Radera