21 sep. 2016

Orkidé- bästa valet till sovrummet...

De flesta av er känner säkert redan till att växter suger åt sig toxiner, rensar upp och ökar syrehalten i våra hem. Ett enda exemplar av ampellilja har t ex visat sig eliminera all formaldehyd i ett 50 kubikmeter stort rum. 

Studier visar också att växter på arbetsplatser och skolor minskar hälsoproblem och sjukfrånvaro. Och på sjukhus tillfrisknar patienter fortare tillsammans med ett minskat behov av smärtstillande mediciner när de har haft växter omkring sig. Fantastiskt eller hur?

Komma hem

De allra flesta växter producerar syre under dagen när fotosyntesen är aktiv och på natten när fotosyntesen inte pågår tar växten istället upp syre och släpper ut koldioxid precis som vi människor. Till sovrummet blir det därför viktigt att istället välja växter som har en omvänd fotosyntes och som alltså tillför syre under natten

Orkidé är exempel på en sådan växt liksom bromelia, novemberkatus, paradisträd och svärmorstunga. 

Inom Feng shui rekommenderas att växterna har rundade blad istället för spetsiga. Har du ett mörkt hörn i ditt hem som känns stagnerat kan en växt med vassa blad såsom t ex svärmorstunga dock vara till god hjälp för att sätta igång energierna(chi).


//Tina

1 kommentar:

  1. Heeej Tina!
    Tänker ofta på det när jag väljer växter... gillar inte när de känns kantiga och fientliga. Fredskalla ska också vara renande för luften har jag läst :)
    Å visst känner man hur växterna påverkar oss positivt! Tycker att vårt hem är mer vänligt mer mer växter som vi har nu jämfört med tidigare!
    Ha en fin dag Tina!
    Kraaaaam Anna

    SvaraRadera