30 juni 2020

Hej kom & hjälp från växthuset...

It´s a jungle out there! 

Ni minns kanske inlägget rån början av Maj när vi först planterat och som ni kan se nedan har det tagit sig rejält sedan dess. Tältduken har börjat bågna på båda sidor om och grödorna får nästan inte längre plats inne i växthuset. Gurka blir tydligen enormt stor och har vid det här laget tagit över helt.

Komma hem

Paprikaplantorna befinner sig under gurkans stora bladverk till höger så för dem går det inte så bra. On the positive side har vi skördat av jordgubbarna och tomaterna de är på gång de med, även om de är lite svåra att hitta där inne i djungeln. 

Sockerärtorna är de som är finast med sitt kalla ljusa gröna bladverk med söta vita blommor. De hade varit fina att ha i kruka så det kanske det blir nästa år. Vidare står potatisen just nu i rosa blom och morötterna växer på i sina mjölkpaket.

Uppenbarligen har vi satt alldeles för mycket grödor på för liten yta. Vi är förstagångsodlare och får helt enkelt ta lärdom av det som skett. Förmodligen tvingas vi ta bort själva plastduken så att allt får plats att växa fritt. 

Något som förvånat mig är att vi fått in sniglar i växthuset. Vi har aldrig haft sniglar in på vårt altandäck med höga plank förr, men de har tydligen fått vittring om att här finns både fukt och godsaker. 

Jag älskar de flesta av djur men sniglar hör inte till en av dem, åtminstone inte de där långsmala bruna och svarta. Däremot vinbergssnäckor tycker jag är en både söt och harmlös typ av snigel. De går runt i vår trädgård med sina vackra vitkalkade hus. Den är tydligen även ätlig men det skulle jag så klart aldrig kunna göra, här hos oss är de enbart ett välkommet litet trädgårdshusdjur. 


//Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar