8 okt. 2018

Höstfix med Feng Shui...

Nu är den här, den underbara hösten. Min absoluta favoritårstid. Efter en stekande het sommar är den förmodligen för många även lite extra efterlängtad och vem njuter väl inte av de fantastiska färgskiftningar som nu börjar synas på träden? Så otroligt vackert.

Och inne vill man mysa till det. I helgen plockades den varma och gosiga fuskpälspläden fram. 

Komma hem

All typ av djurhudar och päls tillhör Eldelementet och det är det vi behöver mer av i våra hem nu under de svalare höst- och kallare vintermånaderna. I övrigt så händer det inte så mycket mer med inredningen här hos mig denna höst. En cyklamen i en underbar ceriseröd färg har fått flytta in och till den en mullvardsfärgad kruka. Cyklamen ger både T i form av växt och Eld i sin färg tillsammans med krukan som ger Jord i både material och färg. Redan där finns alltså tre av de fem elementen representerade. 

Metall har vi mycket av på väggar och i möbler(vitt) och Vatten finns i ett par pallar i svart samt i vårt stora matbord i glas. En pläd och en växt var alltså allt som behövdes för att skapa en balanserad höstig inredning i vårt vardagsrum.

Vill man inte använda sig av djurhudar(t ex fårskinn) eller pälspläd kan man enkelt få in mer av Eldelementet genom tända ljus. All belysning räknas till eldelementet(även lampor), men tända ljus ger onekligen en lite tydligare representation av just eldens element

Hoppas ni får en fin start på veckan!

//Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar