23 mars 2023

Spartips för Snåljåpar #9...

Dett här korta klippet nedan på SVT Play gjorde mig så glad:).

Bli en supersparare genom att köpa begagnat och köra slut på det du redan äger och har. Var steget före med kläder till barnen och satsa på god kvalitet med lång hållbarhetDen här kvinnan har det rätta tänket. 

Mycket inspirerande! 

Kommahem

Klippet från SVT EKONOMI hittar du här.

//Tina


2 kommentarer:

  1. Åh, så inspirerande! Tack för tipset att titta på det klippet! Känns så positivt laddat också! Intressant som hon säger att hela tiden jobba mot att nå sina drömmar - att hon alltid ställer beslutet mot sin dröm - vill jag ta en kaffe på stan eller vill jag ha drömhuset? Det sparar både pengar, miljö och att slippa få ett stökigt hem med massa onödiga prylar.

    Fantastiskt att kunna hitta kläder i förväg och till så bra rabatt, det måste kännas väldigt bra. Jag tror att då blir det ingen överkonsumtion heller utan man köper det man planerar att använda.

    Hoppas att fler personer kan tänka så istället för att fastna i konsumtions- och skuldträsket.

    Kramar Eva Maria <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att ha ett mål/en dröm är viktigt och gör det lättare att avstå köp. Jag önskar jag levt lite mer så tidigare. Det är endast sedan några år tillbaka som vi skärpt till oss med konkreta sparmål. Tidigare levde jag mer för dagen kan man nog säga:).

      Är så tacksam och glad att jag funnit minimalism och simple living och önskar med att fler skulle upptäckta detta sätt att leva med mer hållbarhetstänk och ansvar för miljön.

      Tack för att du kikar in:).
      Många Kramar till Dig!

      Radera