29 jan. 2016

Enkla Feng shui- skolan Del 7...

Årets färg var det Enkla Feng shui- skolan skulle handla om i den här omgången, eller färger för 2016 har ju färginstitutet Pantone utsett två kulörer till Årets färg, både Rosa och Blått. Om färgen Rosa kan ni läsa i Del 6 och idag ska ni få bekanta er lite mer med färgen Blå.


Blått tillsammans med turkos lär vara den mest omtyckta färgen i världen. Vidare hör blått till de introverta färgerna enligt Feng shui, vilket betyder att vi har lättare att dämpa och lugna ner oss när vi omger oss med stora ytor av de färgerna. Blått är en svalkande och avstressande färg och kan därför vara lämplig i t ex sovrum. Lite beroende på vilken Blå tillhör färgen antingen Vattenelementet(mörkblå) Träelementet (mellanblå) eller Metallelementet(ljusblå/pastell). 

Blått förstärker och förknippas även med stillhet, lugn, tillit, sanning och intuition. Vill du att man ska känna tillit till dig och tro på det du pratar om ska du klä dig i blått!

Mer om de fem elementen kan du läsa i tidigare delar av Enkla Feng shui -skolan här.

//Tina


1 kommentar:

 1. Hej Tina o tack för dina hejarop!
  Allt har gått bra idag och vi fick så fin positiv feedback.
  Nu sitter vi på tåget på väg hem o jag börjar bli rätt mosig i huvudet nu...
  Jag älskar blått o min garderob är rätt blå ;-) O så svart och rosa. Några andra färger utöver vit finns nog inte ens i min garderob;-)
  Ska se om jag hittar några fina blå kuddar till soffan.

  Imorgon ska vi in till stan o fialottan ska få en liten hamster :)
  Klart hon ska liksom :)
  Så det blir spännande!
  Ha nu en fin helg!
  Kramar Anna

  SvaraRadera