7 dec. 2021

Vacker fönsterpepparkaka...

Ute är det grått, kallt och snöigt men inne lyser fönsterpepparkakan så fint i fönstret. 

Detta trevliga julpyssel hittade jag hos mysiga bloggen FORMBRÖD. Där finns även mycket annat fint och kreativt att ta del av.

Komma hem

Istället för det finska godiset som nämns i inlägget hos FORMBRÖD har jag använt mig av vanlig vingummi från Coop som dekor. Det som behöver göras efter hål skurits ut för dem är att halvera tjockleken på vingummit(ännu ej gjort på bild nedan). Därefter flyter de ut fint tillsammans med degen. 

Håll lite koll på dem i ugnen för vingummit kan bli lite konstigt i konsistens och utseende om det får vara inne för länge. Tag ut från ugn innan det börja bildas bubblor i vingummit och glöm inte göra hål för upphängning.

Komma hem

Från början var det tre fina fönsterpepparkakor med olika mönster och färger. Ett par av dem hängdes dock för nära fönsterrutan i verandan och när temperaturen sjönk under natten blev de mjuka av kylan och fukten och föll ner med ett brak. Det blev en hel del smulig pepparkaka i fönsterkarmen att städa efter det kan jag säga...:).

Komma hem

Tycker det blir jättefint med dekorerad pepparkaka. Det ser ut som färgat glas inuti som lyser upp i dagsljus och doftar gott gör den också. Nästa år får det bli ett försök även med kristyren.

Inlägget hos FORMBÖRD med fönsterpepparkaka och dekorativ kristyr finns här

//Tina


2 kommentarer:

  1. Men oh, så fint det blev! Det ser verkligen ut som glas och så fint när ljuset lyser igenom! Ett toppen-tips! :-)
    Kram och önskar dig en härlig dag med snön utanför fönstret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade:)! Det är så mysigt den här tiden när det blir lite mer av bakande och pysslande. Hoppas du också har det bra!
      Stor kram & Tack för att du kikar in/din återkoppling<3.

      Radera