22 nov. 2021

Enkelt Adventspynt...

Åh, nu är det äntligen inom räckhåll. Adventsmyset. Känner ni er redo? 

Jag har längtat sedan Oktober, men också verkligen njutit av den vackra hösten. Är dock nu mer än redo att mysa i veckorna fyra och sedan några till.

Komma hem

Har börjat adventspynta lite i köket. Som jag skrev om i inlägget här behöver det inte vara så mycket för att få till en julig stämning. I köksfönstret har jag pyntat med pepparkakor i en glasburk och granris i en tekopp tillsammans med ett gäng glasburkar med värmeljus i. 

På köksön en hyacint, också den i en återbrukad burk i porslin från köket och så några väldoftande kanelstänger på ljusfatet. Genast infinner sig en högtidlig stämning.

Apelsiner ska också inhandlas under veckan. Torkade skivor att komplettera med på ljusfatet och så några att dekorera med kryddnejlikor. Finns det egentligen någon mer julig doft än så?

Komma hem

Under veckan ska jag så också putsa klart fönstren och hänga upp stjärna, ljusring och ställa fram adventsljusstake. I hemlighet drömmer jag fortfarande om att reducera ner till en solitär enhet. I ett inlägg om julbelysning från 2015 här skrev jag följande

'Hade sambon fått bestämma hade det blivit en stor stjärna:). Jag tycker dock att det blir på tok för lite men känner mig samtidigt lockad av tanken. Tänk så enkelt om hela julförrådet endast bestod av en stor vacker adventsstjärna att hänga upp till Jul.'

Ja, längtan att komma dit finns där ännu. Det som hindrar mig är troligen två saker; dels är jag är så otroligt förtjust i allt vad jul heter och i de få saker som nu finns kvar,  dels beror det förmodligen också på att jag är rädd att ångra mig. Att behöva köpa om saker som rensats bort känns inte ok. 

Dagen då jag eventuellt kommer dit att vi endast äger en endaste stjärna är också dagen då jag med säkerhet vet att jag nått ända, ända fram på den här resan mot enkelhet:). 

Komma hem

Vad mer? Jo, det här är min enda dag uppkopplad denna veckan och nästa vecka kör jag sista veckan på min digitala detox, vilket betyder att det blir en hel vecka med total avhållsamhet. 

Förra veckan blev det en dag extra uppkopplad, men i övrigt har det gått väldigt bra och känts skönt med en ökad närvaro. Något jag alltid känner en förlust av när det blir för mycket tid framför skärmarna.

Vidare vet jag redan nu var min balans hamnar mellan att vara ned- och uppkopplad och jag tror jag kommit fram till precis samma sak även tidigare. Efter min detox kommer jag hålla mig nedkopplad tre vardagar samt en dag på helgen. Det betyder alltså tre dagar uppkopplad resp fyra dagar nedkopplad. 

Ha det nu så fint så ses vi om en liten tid igen<3. 

//Tina


6 kommentarer:

 1. Så stämningsfulla adventsbilder från ditt kök, dofterna känns genom skärmen.
  Kram Monika

  SvaraRadera
 2. Men åh, så fina bilder! Less is more, skulle jag vilja säga! Istället för att ha det överbelamrat med tusen julpynt så får några enstaka saker träda fram och skapa stämning! Jättefint!
  Jag känner mig också redo för julpyntet nu. Innan helgen ska vi sätta upp julljusstakarna och några utvalda julsaker, och sätta upp en slinga i trädgården. Jag ser verkligen fram emot att slukas upp av julen!
  Så bra det låter med din balans mellan upp- och nedkopplad!
  Fortsatt julmys till dig och tack för att du visar dina fina bilder!
  Kram Eva Maria

  SvaraRadera
 3. Tack söta Ni för era fina kommentarer<3!

  SvaraRadera