2 sep. 2021

Modfälld...

Där, nu sa jag det. Jag känner mig aningen modfälld, dyster, moloken och osäker över bloggen och dess framtid. Den krymper, intresset svalnar och jag hör alltmer sällan ifrån er läsare(dock stort tack till er som hänger kvar och fortsätter att återkoppla till mina inlägg). 

Jag förstår att resan varit lång och här befinner jag mig nu i ett försök att landa i ett enklare liv i något som kan tyckas vara utan större framgång. Pandemin gör säkert med sitt till både för mig själv och för er och det blir helt enkelt också svårare att vara engagerad. Det förstår jag verkligen.

Komma hem

Med det sagt, förmodligen att jag nu tar en lite längre paus och bara känner in vad som står på tur. Jag tycker väldigt mycket om 'Komma hem...' som varit en del av mitt liv i mer än ett decennium. Samtidigt kommer ju allt till ett slut någon gång och det har även tidigare varit långa uppehåll och nära avslut här på bloggen, men har aldrig riktigt förmått att ta steget fullt ut och vet inte än om jag kommer att göra det den här gången heller. 

Hade det funnits någon annan lämplig kanal hade jag förmodligen valt det. Instagram är en av dem men känns inte rätt i dagsläget och Facebook använder jag mig inte av alls. Been there done that och då jag tenderar fastna i den världen alldeles för mycket och för ofta vill jag verkligen inte tillbaka dit igen.

Vidare är hösten den bästa tiden för mig. Jag är en typisk metall och metall är elementet som är länkat till just denna årstid. Med ett styrande metallelement ska jag tydligen också vara bra på att avsluta, sätta punkt och avgöra när saker och ting är över. Se tydligt och klart när det är onödigt att fortsätta. Där känner jag mig dock inte lika stark, åtminstone inte när det kommer till bloggen. 

Det jag försöker komma fram till är att jag nog bara mest av allt vill ta tillvara på de kommande månaderna och verkligen njuta av allt det vackra hösten har att erbjuda. Vara ute mer, framför skärmen mindre och inte ägna tankarna så mycket åt varken nästa inlägg, statistik eller efterlängtad men utebliven feedback. 

Av hösten önskar jag mig också mer av;

Yoga- Här har jag kommit av mig helt under sommaren.

Avslappning- Samma som ovan. Varit för varmt men nu längtar jag efter att åter tända ljusen och börja dagen med en stund under tyngdtäcket.

Feng shui- Jag vill tillämpa mer Feng shui i vårt hem. Fördjupa mig mer.

Själ/Andlighet- Det här går för mig hand i hand med Feng shui. Längtar efter mer spirituella inslag som påminner om själen och dess andlighet. 

Promenader- Tillbringa mer tid i skogen. Andas in de friska höstvindarna. Titta på de vackra färgskiftningarna. 

Mindfulness- Vara i nuet. Njuta av de små enkla stunderna.

Nedkopplad- Mindre tid på både Iphone och dator.

Läsa- En kopp te, ett tänt ljus, en varm filt och en bok i handen.

Ut på tur- Sambon och jag har satt ihop ett program för hösten. Finns mycket man kan göra, uppleva och utforska inom ett par timmars bilfärd på ett säkert sätt. För ett par veckor sedan körde vi runt i Skåne, vandrade i den vackra parken på Bosjökloster, njöt av stenugnsbakad pizza på Kronovall Slott och tog en fika på underbara Österlenchoklad. Det blev en väldigt mysig dag.

På återseende alla fina, var rädda om er och tack för att ni tagit er tid att läsa här på bloggen!

//Tina

 

9 kommentarer:

 1. Har läst alla dina inlägg i många år men inte kommenterat så ofta. Vi är ganska olika du och jag och det gör att det är intressant att läsa dina inlägg. Jag har inte lika stort behov av att förenkla för att spara tid då jag upplever att jag har gott om tid. Vore roligt om du skrev om era ut-på-tur upplevelser. Igår kom vi hem från en liten Skånetur men vi besökte bara Österlen denna gång.
  Kram från Monika och hoppas få läsa fler inlägg från dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monika & tack för din återkoppling!
   Det är fint att höra att du läst alla mina inlägg under många år även om vi har olika sätt att leva på.
   Jag kommer högst troligen inte skriva så mycket om höstens 'Ut på tur' då det tyvärr tar udden av upplevelsen när man samtidigt har fokus på att det senare ska bli ett inlägg på bloggen med bilder som ska passa, information om olika platser, besöksmål osv. Jag har gjort det förr och vill helt komma bort och pausa från hela det tänket.
   Vidare tar jag nu ett välbehövligt uppehåll från bloggen men kommer säkert kika in till er igen lite senare under året:).
   Kram på dig & hoppas du får en fin höst!

   Radera
 2. Kommentar från Maria;

  Hej!

  Jag skrev en lång kommentar på ditt senaste inlägg men lyckades inte få iväg det.

  Jag har inte följt din blogg så länge, kanske ett år, så jag vet inte så mycket om bakgrunden till ditt rensande. Själv har har rensat till och från i åtta(!) år, men känner mig nu rätt så "klar". Allt det stora är gjort. Vi bor på gård och har djur och skog och olika ekonomibyggnader. Allt utom ett mindre utrymme är rensat även ute.

  Vi lever inte strikt minimalistiskt, snarare genomtänkt och med mening. Vi är av med skräp, gamla identiteter, hobbies och bagage. Vi har plats och tid för det vi verkligen vill.

  Jag har tänkt mycket på ditt inlägg, och jag var nog på samma plats i fjol. Nu är jag på benen igen och ser framåt. Jag tror det är viktigt att rensandet inte blir ett självändamål, att ha så lite som möjligt. Själv har jag börjat tillföra i mitt liv. Helst inte prylar, utan engagemang. Jag fördjupar ett gammalt intresse genom en universitetskurs och i och med det införskaffat en "ny" läsfåtölj. Jag tror det är viktigt att hitta en annan mening, att inte tro att rensandet är lösningen på allt. Jag kommer alltid att rensa, det är lite av en hobby, men det får inte ta över mitt liv.

  Vet inte om jag lyckats få ner mina tankar riktigt, men poängen är väl att gå vidare på något sätt, vilket du själv är inne på.

  Allt gott!
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!
   Är jättetacksam för din återkoppling, dina tankar och att få ta del av din resa mot enkelhet. Låter som om du kommit långt och nu skördar frukterna av ditt hårda arbete.

   Läsfåtöljen låter som en bra investering! Det är onekligen lätt att man skaffar sig hårda restriktioner som minimalist och helt enkelt inte tillåter sig att införskaffa ens sådant som faktiskt tillför något viktigt. Tack för den påminnelsen. Ibland kan jag bli något för sträng i min strävan mot ett enklare liv:)

   Vidare har jag onekligen en stark längtan efter förändring just nu. Har känts lite motigt med bloggen en tid och även om jag ser att det fortfarande är läsare kvar, saknar jag återkoppling. Det är en så viktig del av det hela, men förstår samtidigt att alla inte har tid, lust eller ork att engagera sig och skriva.

   Jag tar nu en paus, hämtar hem lite ny kraft och förhoppningsvis ny inspiration. Ska bli väldigt skönt att bara få vara.

   Åter igen tack för att du tog dig tid att skriva. Det betyder oerhört mycket att höra ifrån er som läser och hur era tankar går.

   Hoppas du får en härlig höst!
   Kram på Dig!

   Radera
  2. Svar till Marias kommentar:
   Hej Maria!
   Tack för kloka ord! Det stämmer faktiskt att rensandet kan putta över balansen och det i sig bli ett självändamål. Jag kan erkänna att jag i perioder har fastnat i det och tackat nej till andra saker som egentligen vore positiva att ta in i mitt liv. Jag har också rensat länge (10-12 år) men känner nu att jag ser ljuset i tunneln eftersom vi har fått det luftigare hemma allt eftersom (jag är en "återhämtad hoarder"). Så tanken på att ta in något nytt i livet när man känner sig klar är spännande! Kram Eva Maria

   Radera
 3. Som jag skrev för en tid sedan; jag längtar alltid efter dina nya inlägg! :) Du är en stor inspirationskälla för mig. Jag har inte kommit lika långt i mitt rensande och kanske är det inte lika långt jag ska!? Däremot ger du mig fina påminnelser och kloka reflektioner både vad gäller rensandet och ta hand om det vi har, om att omge oss med vad vi gillar och att det inte behöver vara konstant.
  Jag ser fram emot att höra/läsa ifrån dig lite längre fram. Tills dess; ha bästa hösten. Det vackraste kommer nu! Kram från Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta Frida för dina rara ord. Det känns väldigt fint att höra att jag har varit en källa till inspiration för dig<3!

   Rensa är en lång resa och du kommer hitta din alldeles egna väg. Det är helt ok att låta det ta tid. De flesta av oss behöver känna in vad som är rätt att göra och vad som är nästa steg att ta.

   Tack och åter tack för din fina återkoppling! Önskar dig en vacker höst!
   Många kramar till Dig!

   Radera
 4. Hej kära Tina!
  Jag förstår dig till fullo det du skriver om bloggandet. Och dina planer inför hösten låter mycket bra och jag hoppas att du får känna att de intressena får mer plats i ditt liv. Men jag säger som min amerikanska familj alltid säger när vi skiljs åt - "Vi säger inte hejdå, vi säger So Long!" Allt behöver inte vara definitivt, man kan lämna en dörr på glänt och det är okej. Jag hoppas att du och jag kommer att kunna höras via mail eller annan kontakt om det dyker upp något. Jag vill att du ska veta att jag har stor glädje och inspiration av din blogg, inte bara för att rensa ut men även för livet i övrigt. Dina foton är så fina och bara en bild kan förmedla så mycket inspiration och positiv känsla. Stort tack också för att du har varit en så flitig besökare och kommenterat på min blogg! Men jag förstår självklart om du även drar ner på ditt besökande där!! Känn ingen fara med det. Stor kram till dig! / Eva Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raraste Eva Maria- Det är väldigt mycket tack vare dig jag fortsatt skriva fram tills nu. Du har återkopplat med dina tankar och fina ord. Jag är evigt tacksam för att ha dig som en av mina läsare<3.

   Visst kommer vi fortsätta höras även under min paus härifrån. Jag kommer att ägna mindre tid uppkopplad men kommer så klart fortsätta att besöka din blogg, hämta inspiration hos dig och hålla mig uppdaterad:).

   Jag tänker mig att det förmodligen kommer bli någon dag i veckan då jag har friheten att göra vad jag vill på nätet, men behöver definitivt mer tydliga restriktioner än vad jag haft på ett tag. Blir lätt att jag fastnar i det uppkopplade livet och vill verkligen försöka lära min hjärna att vara mer i nuet och i det som sker i det 'verkliga livet'. Blir lätt distraherad av både dator och telefon och i höst tar jag tillfället i akt att hämta hem mig själv lite mer igen.
   En dag i veckan tror jag kan vara en bra balans och du är alltid, alltid välkommen att maila mig när du vill:)!

   So long min fina vän. Jag tror säkert jag kommer att komma tillbaka hit om en tid igen. Tack och åter tack för din fina återkoppling.
   Stor varm kram!

   Radera