24 juni 2016

En hyllning till pallen...

Som jag gillar möbler med flera funktioner. Pallen är en sådan. Den kan användas till så mycket och är enkel att placera och flytta runt. 

Länge har jag letat efter den perfekta pallen till köket. I vår lilla hall finns inte plats för någon avställningsyta så istället fick det bli en pall precis innanför i köket där man kan slänga av sig nycklar och post. Efter en hel del letande föll slutligen mitt val på den välkända pallen Tam Tam. 

Nedan följer lite intressant fakta om pallens unika bakgrundshistoria och hur den först kom till;

Komma hem

1968 designade Henry Massonnet en liten ergonomisk fantasifull men framförallt stilren pall i plast som fick namnet Tam Tam efter den Afrikanska trumman med ungefär samma form. 

Massonnets firma tillverkade sedan tidigare plasthinkar och kylväskor i plast för fritidsfiskare och den lätta bärbara pallen var tänkt som ett komplement till det övriga fiskesortimentet. Pallen går lätt att plocka isär och inuti går det att förvara saker.
 
När en damtidning visade bilder på Brigitte Bardot sittande på en Tam Tam fick dock fler än fiske-entusiasterna upp ögonen för plastprylen som kom att bli en riktig designklassiker.

Tillverkningen av Tam Tam lades ned i början på 1980- talet men så 2002 gjorde den kultförklarade pallen åter igen comeback och har idag sålts i över 12 miljoner exemplar. Utöver svart och vit kommer pallen i en rad olika färger och passar lika bra i barnrummet som vardagsrummet, hallen eller badrummet.

//Tina 

2 kommentarer:

  1. Åh vilken häftig pall....en sådan önskar jag med beställa:) men var hittar jag den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena!
      Pallen finns t ex att köpa online hos Lekmer.se Sök på Tam Tam så får du upp alla varianter.

      Radera