6 aug. 2021

Klar med hallen...

Lilla hallen är klar. Skönt. Längtar att komma vidare. Hallen var ett litet projekt i jämförelse med Entrén och sammantaget behövde jag endast avsätta omkring ett par timmar. 

Använde mig av samma upplägg som tidigare och delade in uppgifterna i tak, vägg, golv och övrigt.

Komma hem

I vår lilla hall har följande genomförts:

Tak

 • Dammsugning av tak och taklist
 • Rengöring av taklampa

Vägg
 • Rengöring av ringklocka 
 • Rengöring av klädhängare
 • Dörrfoder och dörrar torkats av och ev märken tagits bort med Jif
 • Spritning av handtag och lampknappar  


Golv

 • Torkning av golvlist 
 • Dammsugning och våttorkning av golv

Övrigt
 • Handväska

I hallen förvarar vi endast skor och ytterkläder som är i bruk. En jacka vardera och ett par skor vardera är det som gäller. 

Vår hall är liten och enligt Feng shui är detta utrymme också ett av de allra viktigaste att hålla god ordning i. Det är här chi kommer in i våra hem och öppnar upp för nya möjligheter i våra liv. Övriga ytterplagg/skor förvaras därför i ett klädskåp i tvättstugan i källaren. 

I hallen förvaras även min väska. Den fick sig en genomgång men fann ej något att rensa bort. Försöker rensa och hålla ordning kontinuerligt så att det inte samlas på i varken väska eller plånbok. 

Projekt hall är härmed färdigställt och jag går nu vidare in i duschen där det finns lite mer uppgifter att ta sig igenom och även en del rensande. Hög tid också för en liten belöning efter att dusch och toalett blir klart.

//Tina


2 kommentarer:

 1. Oh, det ser härligt ut med en sådan ordentlig hall! Det stämmer att det är viktigt att det är ett fint rum. Det är ju det första man kommer hem till och då vill man inte bli stressad och överfallen av stök. Vårt hus saknar en riktig entré/hall så vi har tvättstuga i samma rum vilket inte alls är bra. Det är svårt att hålla ordning där när tvätten är igång. Men till hösten står det rummet på listan för renovering så vi hoppas komma på någon smart lösning.
  Härligt med en belöning efter allt hårt slit! :-)
  Kram och trevlig helg från Eva Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, spännande med er renovering. Köket blev superfint så det tror jag ni kommer få till på ett bra sätt. Vi är ju bara 2 vuxna här så det är enkelt att hålla ordning:).

   Idén om att belöna sig har jag inspirerats av från din bok! Känns som en fin gest när man rensat och legat i. Känner mig måttligt inspirerad att göra badrummet, men med en belöning på slutet får sig motivationen en välbehövlig skjuts i rätt riktning:).

   Kram på Dig & Tack för att du läser & kommenterar här. Så tacksam för det!

   Radera