12 juli 2021

Göra upp en plan & Just Do It...

Det här året har det känts som om jag befunnit mig i någon form av 'no man's land'. Minns inte vad jag egentligen gjort här hemma, inte mycket känns det som. Mest bara suttit fast och inte riktigt vetat vad jag ska ta mig för näst eller var jag ska börja. Har dock haft en längtan sedan början på året att åter gå igenom huset, men ideligen skjutit det framför mig då jag inte känt mig tillräckligt motiverad.

Nu äntligen har jag bestämt mig för att sätta fart med något igen. Allt ska åter granskas, varje rum, varje skrymsle, varje förvaringsmöbel- allt ska få sig ett kritiskt öga. Vad mer kan vi klara oss utan och vad mer finns här att reducera ner, rensa bort och förenkla?

Upplägget kommer se ut som så att jag börjar utanför huset vid vår lilla entré(vet att det finns några saker där som behöver åtgärdas), därefter tar jag mig vidare in i vår lilla hall(den stora entrén/hallen/verandan kommer i ett senare skede), fortsätter med toalett och dusch i anslutning till hallen och därefter köket. 

Samtidigt som jag går igenom varje enskilt utrymme passar jag också på att göra en grundlig och djupgående städning(en sådan där typ av städning som inte hinns med vid den vanliga städningen). Riktigt rent och fint och rensat ska det bli även om det samtidigt pågår renovering i andra delar av huset. Dessa ytor håller jag mig tills vidare borta från.

I steg 2 fortsätter jag längre in till vår källarhals, stora entré/veranda och slutligen vardagsrum som i detta nu håller på att få nytt golv. Steg 3 blir ovanvåning och Steg 4 källarplanet. 

Det här har kommit att kännas som ett inspirerande upplägg som jag kan ta mig för bit för bit utan att bli alltför överväldigad och som jag inte heller satt någon specifik tidsplan för. Vet t ex att köket är ett enormt jobb medan den lilla hallen är i princip noll och ingenting. Jag är dessutom behjälplig sambon vid golvläggningen i vardagsrummet, så det får bli när det finns tid över, men nu har jag åtminstone en plan att gå efter.

Slutligen vill jag tipsa om 'Just Do It' som inte bara är världens bästa slogan skapad av varumärket Nike, utan också ett av You Tubes förmodligen bästa och mest komprimerade 'motivational speech' någonsin. Länk här. Inga konstigheter inte, budskapet går rakt in:). JUST DO IT! Precis vad jag behövde höra. Nu bara gör jag det här!

Häng på!

//Tina 


2 kommentarer:

 1. Hahaha! Men wow - vilken power det är i det budskapet!! Tack för att du lade upp den här på din blogg! Jag tror faktiskt att jag ska lyssna på den varje morgon! Det är så det känns ibland när man har skjutit upp saker för länge - varför kan man inte bara ta sig i kragen och göra det?!
  Så bra det låter med din plan! Det kommer att bli härligt att få hemmet så genomgånget. Hemligheten är att ta en lite bit i taget så att man orkar.
  Tack för inspiration och kram från Eva Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he...Ja, den är bra att lyssna på när man har svårt med motivationen. Kan verkligen behövas nu i värmen:), blir seg i både kropp och knopp.
   Kram på Dig & Tack rara för att du kikar in!

   Radera