16 juni 2021

Jag har mer att rensa...

Komma hem

Jag som flera gånger uttryckt och faktiskt också varit övertygad om att jag nu nått mål har de senaste veckorna alltmer insett att det faktiskt finns en del mer att rensa bort från vårt hem. Inget uppenbart stort och överväldigande tack och lov. Nej, det är mer lite smått här och där som jag snubblar över och inte längre känner behov av att äga.

Det som hindrat mig från att sätta igång är att jag varken känt mig motiverad eller inspirerad efter den sista stora inlämningen till auktion i slutet på förra året. Jag var vid tiden så slut och kände att nu är jag klar och kunde äntligen släppa ner axlarna och luta mig tillbaka. Jag har fått vila en tid(med undantag för en mindre rensning som genomfördes här) och längtan efter att gå igenom våra ägodelar har på nytt så sakteliga börjat väckas till liv igen. 

I sommar ska jag så äntligen också ta mig tid läsa min rara bloggvän Eva Marias bok Rensa Ut & Lev lättare. Någon av er som läst? Jag är helt säker på att jag kommer få många goda tips på struktur, ordning, planering och upplägg när det kommer till hemmet och rensandet framöver. Jag må vara veteran inom området men även jag behöver ibland få nya infallsvinklar och idéer för att känna motivation. 

Jag har genom åren i mångt och mycket även varit en 'allt eller inget- rensare' och tagit mig an stora överväldigande rensaprojekt. Nu är det mer den där sista finjusteringen som behöver få äga rum och planen är att börja lite försiktigt här nu under sommaren parallellt med några av de andra större projekt vi har både ute och inne

Spontant känns det som om jag kommer att ta det här varsamt rum för rum med början på övervåningen i vårt sovrum. Jag tänker mig någon form av inventering om vad jag vill ska finnas kvar i varje specifikt utrymme och samtidigt se över om det är något som behöver kompletteras eller ersättas. 

Men, men...vem vet, kanske blir det ett helt annat upplägg. Semester väntar runt hörnet och jag ser nu mest av allt fram emot att äntligen få tid att sitta ned, läsa och bara låta mig inspireras.

//Tina 


2 kommentarer:

 1. Men åh, vilket härligt sovrum! Jag hade sovit så gott i ett så ljust och avskalat rum. Vårt sovrum just nu är allt annat är avskalat. Vi har varit tvungna att ställa in saker där i väntan på att vårt gamla kök ska renoveras och bli ett hobbyrum, så jag längtar verkligen till vi kan lyfta ut de sakerna igen!

  Jag känner igen det att man tror att man är klar. Jag har haft en paus från rensningen ett tag men nu när sommaren kommer så ser jag områden och saker överallt som jag vill ta tag i! Det är nog en process det här med att rensa ut och när man känner för att rensa så är det bäst att passa på. Jag kan ha långa perioder mellan varven när jag inte rensar alls.

  Och stort Tack! Det gör mig jätteglad att du ska läsa min bok i sommar! Jag hoppas verkligen att du får ny inspiration som leder dig vidare i ditt hem! (Även om jag tycker att det redan ser så härligt och rogivande ut!)

  Önskar dig en fin sommardag! Kramar från Eva Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Du!
   Förstår dig, genom all renovering som ägt rum i vårt hem har det flyttats runt på möbler och prylar och alltid är det kaos någonstans känns det som. Just nu är det arbetsrummet som är knökfullt med möbler, mattor och diverse annat från vardagsrummet. Och i köket förvaras golvpackarna från vardagsrum/matrum, så även där är det ett tillstånd av 'Hej kom och hjälp!!'
   Mitt hem må se rogivande ut på sina håll men jag kan lova att här finns också motsatsen:)!!
   Önskar dig en skön helg. Ska visst bli värmebölja, mig finner man med stor sannolikhet inomhus under takfläkten;) Kram på Dig!

   Radera