13 mars 2018

Inreda sovrummet- Updates...

Hej fina läsare. Jag är ledsen att det går så långt mellan inläggen här på bloggen. Jag har inte riktigt tiden just nu och har övervägt att lägga ner helt, men förmår mig inte riktigt då bloggen ger utrymme att vara kreativ, dela olika idéer om ett enklare liv och där kontakten med er läsare känns så positiv.

Att färdigställa huset, inreda och lägga till de där sista detaljerna har visat sig ta både tid och energi i anspråk. Jag känner mig helt slut efter att ha ägnat Februari månad åt moodboards och att leta efter rätt saker. Parallellt med sovrummet håller jag även på i vardagsrummet och det har blivit både en och två returer av mattor och funderande fram och tillbaka. 

Här kommer nu i alla fall äntligen en liten uppdatering om vad som hänt i sovrummet sedan sist. Kanske minns ni sovrummets moodboard i föregående inlägg här?


Till sovrummet har jag haft två olika mattor hemma på prov men det föll slutligen på förstahandsvalet. Mattan går mot grått och blått och har även lite toner av mullvad i själva mönstret som fångar upp fåtöljens färg. Mattan kommer från RugVista.


Vidare valde vi sängbord i betong från Jem & Fix som fanns med på moodboarden. Det blev toppen och jag gillar hur det bryter av allt det övriga kantiga med sin runda form. Jag har även köpt ett extra som sidobord till vardagsrummet. Bordet är ett riktigt kap för 249:- och kan användas som bord eller pall(håller upp till 180 kg) och vänder man på det förvandlas det till en kruka då bordet/pallen är ihålig och även frostsäker om den ska stå ute. 


Det har även investerats i ett överkast från mimou. Lite dyrare än jag först tänkt men lätt att slänga på och väldigt fin kvalitet. Jag valde ett i en krämig vit. En liten tavla har också tillkommit. Motivet kommer från Etsy och det finns en till som jag ännu inte ramat in. 

Har inte heller bestämt mig för om jag gillar den träfärgade ramen eller om den ska vitvaxas så att färgen blir lite mer neutral. Metallen i mig har så svårt för varma färger samtidigt som det ju mjukar upp. Det finns även en annan betydligt mer färgrik tavla föreställande Frida Kahlo som jag köpt för många år sedan som ett alternativ. Det hela får helt enkelt mogna fram en tid.

Komma hem

Näst på tur står nu sängkappa. Den vi har är så tunn och jag vill ha någon i ett lite mer kraftigt tyg. Och så funderar jag på prydnadskudde. Dels den som var med på collaget men tankarna går också mot något med lite mer färg. Eller ingen alls. 


//Tina 


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Hoppas du orkar& vill fortsätta blogga tycker du skriver så intressant. Men givetvis ska du ju känna efter vad som är bäst för dej.
  Snyggt i ert sovrum. Ja ibland måste man känna efter lite hur det känns & även få ändra& byta när det inte känns helt rätt. Det är ju så det ska kännas för er. Är ju ni som ska leva där.
  Var nu rädd om dej.❤
  Varma kramar Helene

  SvaraRadera
 2. Tack söta du för din återkoppling🙏🏻💕 Kram

  SvaraRadera
 3. Hej rara Tina,
  Tack för dina fina ord hos mig <3
  Ser väldigt rofyllt ut i ert sovrum. Mattan är ju superfin!
  Å ibland måste visa saker bara få ta sin tid så att det blir rätt... Så lätt att bara ila iväg och sen blir det så fel.. Det vill man ju inte.
  Ska du köpa sängkappa rekommenderar jag å det varmaste Mille Nottis. I särklass bästa kvalitet jag varit med om. Vi har haft vår i typ 8 år och den har jag tvättat avigt och rätt. Så när juvelen behövde en ny klickade jag hem samma sort till henne.
  Nu ska jag gå och sluta min blå på kudden...
  Ta hand om dig!
  Varma kramar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara för tips på sängkappa. Precis vad jag behövde:)! Ska genast kolla upp detta. Kram<3

   Radera