12 feb. 2018

Inreda sovrummet...

Under 2018 kommer jag att lägga fokus på att färdigställa vårt hem och lägga till de där sista bitarna. 
Först ut är sovrummet. Ni minns väl kanske renoveringen som pågick under ett helt år och som även bjöd på ett relativt omfattande garderobsprojekt här?

Så här efteråt känns det otroligt skönt att vara av med de tidigare garderoberna som tog så mycket plats för att inte tala om allt damm som samlandes ovanpå dem och dörrarna i rostfritt som krävde ständigt underhåll för att se fina ut. Det blir alltmer tydligt att begreppet Simple Living för mig börjat handla mer om den rent praktiska biten. Mitt mål är inte bara att vårt hem ska innehålla mindre saker utan även vara enkelt att bo i och sköta om.


Sängbord 
Personligen föredrar jag att inte ha något sängbord alls men min kära sambo önskar något att lägga av sig saker på så där behöver jag hitta ett lämpligt som klarar av att stå ensamt utan att det blir konstigt. Hittills har vi gjort en provisorisk lösning med en pall. Här överväger jag fortfarande några av de alternativ som nämndes i tidigare inlägg här.


Matta 
På senare tid har jag alltmer fått smak för det här med mattor. Tidigare har jag uppskattat våra bara golv. Idag föredrar jag istället den lite mer ombonade känslan som en matta ger till ett rum men också den taktila upplevelsen av att ha någonting mjukt under fötterna. Jag har testkört ett par mattor som vi redan har. Den chevronmönstrade kohudsmattan blev fin men är dessvärre för kort. Ett par mattor är beställda och på väg så de får jag visa er mer av i kommande inlägg.

Sittmöbler 
I sovrummet vill jag ha en fåtölj och/eller en sittbänk vid fotändan av sängen. När det kommer till fåtöljer har vi redan ett par olika som vi kan använda. Ni som kikar in på Instagram har säkert redan sett att där just nu står en fåtölj och den är en av kandidaterna. Sittbänk har jag sökt efter en tid och har hittat ett par som jag vill kika lite närmre på. Eller så blir det kanske rent av ett DIY med sambons hjälp.


Konst 
I sovrummet känns det extra viktigt att välja konst som förmedlar positiva känslor och som får oss att må bra. Det är bland det sista vi ser innan vi går och lägger oss och bland det första vi möter när vi stiger upp på morgonen. Här har jag en del alternativ i förrådet som jag vill prova men har även spanat in ett och annat på Etsy.

 via

Belysning 
Vi har ett litet dilemma med vår taklampa som är centrerad i rummet men inte centrerad över sängen då den är placerad mer åt vänster pga en dörr in till vindsgarderoben. Det blir lite märkligt där den sitter nu så jag behöver se över hur vi kan göra med det. Vill även ha någonting i fönstret alternativt en golvlampa som ger en mer dämpad och mysig belysning till rummet. Åter igen ska jag se över om vi redan har något som kan passa.


Gardiner och övriga textilier
Jag har inte kommit så lång i min planering att jag börjat fundera på gardiner eller andra textilier. För mig kommer de här bitarna allra sist. I dagsläget har vi en mörkläggande rullgardin men det kan mycket väl bli gardiner längre fram. Sängkläder har vi men behöver ev komplettera med ett överkast, en härlig pläd och någon fin prydnadskudde.


Nästa steg i den här processen blir att färdigställa en redan påbörjad moodboard för sovrummet och därefter ta beslut om vilken matta vi ska ha. Håller tummarna att någon av dem som är på väg ska bli som jag tänkt mig. Att köpa saker online får mig alltid att bli så nervig.//Tina


1 kommentar:

 1. Hej Tina,
  Vill bara tacka dig för vackra ord och värmande omtanke rakt igenom <3
  Det betyder så mycket för mig och värmer så oerhört <3
  Ta hand om dig och ha en fin dag!
  Varma kramar Anna

  SvaraRadera