2 feb. 2018

Goodbye Things & Japansk minimalism...

Varje morgon den senaste veckan har jag läst några sidor i boken Goodbye Things av Fumio Sasaki och på nytt dras jag in i den helt magiska zenlika japanska minimalismen. Hittills har jag haft mer än en 'aha- upplevelse' som kastat omkull allt jag hittills trott mig veta om både mig själv och mitt förhållande till saker och som får mig att ifrågasätta nästan a l l t jag skrev i mitt föregående inlägg här.

I boken finns mycket visdom att hämta och under tiden som jag läser vill jag inget annat än kasta ut allt jag äger och har, köpa mig en enkel futon till vardagsrummet och ett par tatami mattor att sova på i sovrummet. Ha!

Jag förstår att ni blir förvirrade nu fina läsare, jag känner mig lika omtumlad av mina tvära kast. Hur som helst, nedan följer ett fantastiskt minimalistiskt japanskt hem med en unik arkitektur att njuta av tills vi ses igen.


  
Fler house tours inom japansk minimalism hittar ni i inlägget här och här.//Tina


2 kommentarer:

 1. Hej! förstår precis:) läser just nu samma bok...och har läst Marie Kondos böcker..ena stunden vill jag inte äga några saker alls ...nästa har jag inspirerats av nåt annat som innefattar mer mys/saker..kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pia!
   Det känns skönt att veta att jag inte är ensam om att uppleva detta svåra dilemma:)
   Kram på Dig!

   Radera