12 jan. 2018

Vi flyttar ut...

Inom kort påbörjar vi renoveringen av det andra sovrummet på övervåningen. Vi har tidigare använt detta till arbetsrum men inte längre då jag istället håller till i matrumsdelen i vårt kombinerade mat/vardagsrum. På senare år har det här rummet istället blivit kallat biblioteket. Här finns en stor bokhylla med alla våra böcker samlade. I en vitrindel förvarar min sambo även all sin whisky. Det är ett väldigt mysigt och rogivande rum beläget mot norr och är sist ut att renoveras. Det ska dras ny el, gipsas, målas, läggas golv. 

I och med detta är jag nu också i full gång med att flytta ut allt och rensa bland våra böcker. Personligen tycker jag väldigt mycket om böcker då de ger en mysig känsla till hemmet. När jag började gå igenom vår stora samling förstod jag dock att det fanns långt fler böcker som inte längre kändes aktuella, böcker som det inte kommer att läsas i igen eller sökas inspiration. 


via

Hittills har jag rensat bort ett 50- tal böcker. Det är inte förrän nu jag inser hur tyngd jag känt mig av dem. Min kropp känns plötsligt 10 Kg lättare. Det är inte förrän man börjar peta i något som man blir varse om den energi våra ägodelar besitter i våra liv.

När vi är klara med renoveringen ser jag fram emot en betydligt mer luftig bokhylla, endast med ett urval av våra favoritböcker och med några favoritföremål i. //Tina


2 kommentarer: