8 juni 2017

Check på +250 saker & Köpstopp...

Maj blev en superintensiv månad och jag känner mig oändligt tacksam över att snart kunna bocka av både förråd, Tradera och kök från listan. Jag har rensat och städat och sålt och skickat och allt har gått i ett. Stundvis har jag känt mig alldeles yr. 

I förrådet har det visserligen fyllts på med nya saker efter en ordentlig utrensning i förrådets djupaste gömmor. Nedstoppade i en kartong hade jag helt glömt bort det mesta av dem och jag kände inte heller någon större glädje över att återse merparten av sakerna. Men nu får det vara till hösten innan jag kör ett nytt race på Tradera. Jag behöver verkligen en paus.

Nedan ett axplock av det som rensats bort och lagts upp till försäljning på Tradera och som allt tillsammans hittills gett en förtjänst på ca 4000:- 

Komma hem

Och så har jag bestämt mig för att utmana mig själv med ännu en utmaning;
Ni som kikar in regelbundet vet att jag nyligen satt som mål att rensa bort 1000 saker från vårt hem och i skrivande stund står räknaren på 261 st för att vara exakt. De senaste +150 sakerna sedan inlägget här har varit alltifrån glas, porslin, kökstextilier, kryddor, lådinredning, citruspress, termos och diverse köksredskap till ännu mera inredning, gamla mediciner, brickor, hyllplan, ljuslyktor och ett klösträd.

Parallellt med att jag nu fortsätter mitt rensande har jag beslutat att genomföra ett köpstopp från Juli till December, alltså under 6 månaders tid. Det ska bli jättespännande att bara helt släppa den biten och även om det alltmer sällan kommer in nya saker i vårt hem kan jag ändå ägna tid åt att leta efter något som jag funderar på att köpa eller planerar att köpa längre fram.

Är det kanske någon av er som har provat på ett köpstopp?//Tina


6 kommentarer:

 1. Hej Tina,
  Jag förstår dig... är med helt matt av allt rensande här... Vi är hack i häl ,-) 290 kom jag upp i när jag rensat dotterns garderob ju :) Vi peppar varann så ska vi klara det!
  Men en fråga, köpstopp hur då? Du menar sånt man inte behöver?
  För vissa saker måste man ju ha som förbrukningsartiklar ty schampo deo och ibland kanske nya trosor, he he..
  Bara lite nyfiken :)
  Nu ska jag gå och natta...zzz
  Kraaaaam Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vännen!
   Precis så, köpstopp av allt utöver mat, medicin och andra nödvändigheter såsom t ex hygienartiklar. Och är det så något går sönder t ex TV:n, eller kaffebryggaren ja, då får de ersättas. Underkläder hade jag redan på min köplista sedan tidigare så det försöker jag fixa undan här nu innan köpstoppet. Jag kommer även tillåta mig att gå till frisören och hudterapeuten någon gång under de där 6 månaderna. Men allt annat onödigt är det stopp på både nytt och begagnat:)
   Kram på Dig!!

   Radera
 2. Imponerad av köpstopp, jag kanske bara är rädd att misslyckas!
  Här kommer det också in mindre nu än förr och allt mer åker ut. Det är ju fantastiskt med tomma ytor i skåp och lådor. Sedan är det nästintill obegripligt hur mycket saker man har samlat på sig genom åren fast jag alltid varit rätt bra på att rensa.
  Kram Ia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ia- kul att du kikar in och tack för din återkoppling!
   Jag känner mig också aningen konfunderad över hur mycket saker vi har trots att jag alltid varit noga med att regelbundet rensa ut i förråd och gömmor:) Ett riktigt uppvaknande!

   Radera
 3. Ja det där med att rensa håller jag oxå på med- ibland undrar man varför man sparat vissa saker. Det där med köpstopp har jag oxå tankar på. Ska nog tänka på det en gång till.
  Lycka till.
  Kram Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara Helene och så trevligt att du kikar in. Jättekul med återkoppling från er läsare:)!
   Kram på Dig!

   Radera