30 jan. 2017

Rensautmaning- Badrummet...

Hög tid för en ny Rensautmaning här på bloggen och den här gången är det badrummet som vi skall ta oss an. Mest tror jag nog det är i badrumsskåpen som vi behöver dyka in.
Börja med att tömma ut i alla skåp, lådor och andra förvaringsenheter. Gör rent på hyllor och diska ur och tvätta all småförvaring.


Uppgift
Gå snabbt igenom alla produkter, smink och övrigt såsom hårsnoddar, spännen, borstar mm. Produkter som du haft i badrumsskåpet mer än ett år och som fortfarande är i stort sett orört kan snabbt kasseras. Chansen att de kommer tas i bruk är liten och dessutom är smink och krämer färskvaror som inte håller sig fräscha under någon längre tid.

Passa även på att gå igenom all frotté. Mitt tips är att satsa på en eller två uppsättningar enhetlig frotté. Här hos mig har vi endast ett set frotté som tvättas i samband med städning av badrummet och som hängs upp direkt efter tvätt igen. Utöver detta set finns även ett par strandbadlakan + 2 små handdukar ifall det någon gång skulle bli nöd om t ex tvättmaskinen/torktumlaren går sönder eller en gäst behöver låna:-)

God ordning i skåpen blir det med mindre förvaringsenheter där var sak har sin plats. IKEA har t ex flera prisvärda lösningar här. De där i bambu är en favorit! 
Är hyllorna väldigt smala går det också bra att använda vanliga dricksglas(gärna färgade eller med mönster) till tops, bomull, hårsnoddar, smink mm. 


Lycka till så ses vi snart igen!


Fler avsnitt i Rensautmaningen finner ni till höger i menyn Kategorier.//Tina1 kommentar:

 1. Hej fina Tina!
  Hoppas du haft en fin helg <3
  Jag har tagit det lugnt och fått mycket god mat hemma hos mor o far :)

  Den här våren ska vi verkligen göra en rejäl rensning hemma. Känns inte oöverstigligt, men jag behöver ha de två andra med på båten, de är inte så pigga på att göra sig av med saker... Men jag blir ibland ganska trött på att det bara hopar sig på vissa ställen...
  Ta hand om dig och ha en fin måndagskväll!
  Husdrömmar ikväll, det är ju sååå bra:)
  Kraaaaaam Anna

  SvaraRadera