3 nov. 2016

Rensautmaning- Hallen...

Vi fortsätter nu med Del 3 i denna rensautmaning och med det har det blivit dags att se över ytterkläder, skor, väskor, accessoarer mm. som förvaras i hallen eller på annan plats i hemmet. I vårt hus finns inga garderober i hallen utan alla ytterkläder, väskor, skor osv förvaras i ett kläd- resp. skoskåp i tvättstugan i källaren.

Pinterest

Uppgift:
Töm ut garderober, klädskåp, skoskåp och eller annan förvaring. Gå igenom jackor, skor, väskor, mössor, halsdukar, vantar, scarfsar osv. Vad används- vad används inte?
Rensa t ex bort sådant som ej tagits i bruk under förra höst/vintersäsongen och som du inte heller tror dig använda under denna säsong. Nu är bra läge att lägga ut jackor och skor till försäljning på t ex Tradera eller Blocket eller ta med barnens urväxta vinterkläder till kollegorna på jobbet. 

Passa även på att dammsuga och torka av inne i garderober, kläd- och eller skoskåp och se till att organisera bland accessoarerna. Korgar ger en snygg och praktisk förvaring. Själv använder jag mig mycket av korgar i vattenhyacint som t ex finns på Jysk eller Mio och hos IKEA hittar man b la de här superfina i bambu;


Har du lite större plats kan man t ex använda en kista med lock för dold förvaring av familjens skor, mössor, vantar, termobyxor, halsdukar osv. Även denna kommer från IKEA.


Tänk också på att hallen är det första vi möter när vi kommer hem och det sista vi ser när vi lämnar. Låt endast plagg och skor som används hänga framme och förpassa övriga ytterkläder, skor osv till garderober eller t ex bakom ett snyggt draperi. Korgar kan vara ett fint inslag i inredningen så länge det är god ordning i dem:-).

Lycka till!Fler avsnitt i Rensautmaningen finner ni till höger i menyn Kategorier.


//Tina


2 kommentarer: