18 juni 2016

Tårt- Tips till Midsommar...

Det här receptet på tårta med smak av jordgubbar, kokos och citron har jag tipsat om tidigare- omtyckt av både vuxna och barn och perfekt att servera på Midsommar!


Tårtbotten
(Ps. Färdigköpta bottnar från butik funkar miiinst lika bra!!)
3 st ägg
2 dl socker
1 dl hett vatten
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk rivet citronskal

Citruskräm
1 st  citron, saft och skal
1,5 dl socker
3 st ägg
2 msk kallt smör

Dessutom
500 gram jordgubbar
3 dl  vaniljkräm, färdigblandad
3 dl vispgrädde
100 gram kokosflingor


1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det heta vattnet mot slutet av vispningen.


2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det rivna citronskalet.


3. Häll smeten i en smord och bröad rund 1 1/2 liters form med löstagbara kanter. Grädda genast i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan kanten på formen tas bort. Låt bottnen kallna helt. Dela den i tre delar.

4. Gör citronkrämen medan tårtbottnen gräddas. Blanda citronsaft och skal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med vatten och låt vattnet sjuda. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Den får absolut inte koka. Ta bunken från värmen, klicka i smöret i små bitar samtidigt som du rör häftigt. Låt svalna.


5. Fördela citronkräm över en tårtbotten och lägg hälften av de skivade jordgubbarna över. Lägg på den andra bottnen, bred vaniljkräm över och strö över resten av jordgubbarna. Lägg slutligen på den tredje delen.


6. Vispa och bred grädden över och runt tårtbottnarna. Fördela kokosen runtom.


Recept: Liselotte Forslin

Glad Midsommar fina läsare!


//Tina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar