8 jan. 2016

Enkla Feng shui- skolan Del 6...

Enkla Feng shui- skolan om De fem elementen har varit uppskattade inlägg här på bloggen. I den här omgången skall jag berätta lite om färgernas olika betydelse inom Feng shui. Tänkte Årets färg kunde passa bra och som 2016 faktiskt består av två färger; Rosa och Blått. 

Låt oss börja med Rosa:
Rosa är läkande för kropp och själ. Rosa ger en omhuldande och trygg känsla. Rosa förknippas med kärlek, medkänsla, lugn, frid, moderlighet, omsorg och närhet.
Rosa kan hjälpa till att lindra sorg och dämpa aggression.

Så här skriver Susanna på Nordic School of Feng shui Instagramkonto:
'Alla borde ha en stor rosa pläd hemma. Det är som att ha en stor mamma- famn att svepa in sig i när du känner dig ledsen eller om du är sjuk'.

En väldigt målande och fin beskrivning om hur du kan använda dig av färgen i ditt hem för ett ökat välmående. Att ge bort en blomma i rosa kan också vara mycket passande till någon som är deprimerad eller sjuk.

//Tina

2 kommentarer:

  1. Älksar rosa och har hft det mycket hemma... Men nu har jag ett enormt behov av blått...Vet inte varför, finns det någon förklaring till det enligt Feng shui?
    Å så såg jag det här: http://blogg.indiska.com/2015/11/varens-inredning-hos-indiska/ Just precis det kuddfodralet är såå fint och harmoniskt på något vis...
    Ha en jättefin helg Tina!
    Varma kramar Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!
      Lite beroende på vilken blå det är du dras till hör färgen till antingen vatten- eller träelementet.
      Marin- och mörkblå= vatten och dämpar eld. Har du kanske mycket eld i eller omkring dig just nu som behöver balanseras? Eld är ju väldigt kraftfullt.
      Blått förstärker och förknippas även med stillhet, lugn, tillit, sanning och intuition.
      Mer utförligt om färgen Blå blir det i Enkla Feng shui- skolan längre fram:-).
      Kram och trevlig helg!

      Radera